Fläskfilégryta med grönpeppar

Fläskfilé, grönpeppar, senap, konjak och cornichoner. Kan den här krämiga grytan bli annat än god? Klyftpotatis eller potatismos är gott att servera till.

Caroline Hofberg
Fläskfilégryta med grönpeppar
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 600,25 g fläskfilé
  • 2 msk smör - + 1 msk + 1 msk
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar - nymald
  • 2 röda äpplen
  • 1 purjolök
  • 2 dl crème fraiche
  • 1,5 dl vatten
  • 1,5 msk grönpeppar - i lag
  • 1 msk konc kalvfond
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk konjak
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1,5 dl cornichons

Garnering

  • persilja - hackad

Tillbehör

  • ris - eller kokt potatis

Gör så här

  1. Putsa köttet och skär det i skivor. Bryn köttet i 2 msk smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Ta upp köttet på ett fat.

  2. Kärna ur äpplena och skär dem i klyftor. Stek dem i 1 msk smör i stekpannan. Ta upp och lägg klyftorna på fatet med kött.

  3. Ansa och strimla purjolöken. Fräs purjolöken i 1 msk smör i en traktörpanna. Tillsätt crème fraiche, vatten, grönpeppar, fond, senap, konjak och soja. vatten, Låt koka ihop i 2–3 min.

  4. Blanda ner köttet och koka under lock i ca 5 min. Vänd ner cornichoner och äpplen. Strö över persilja och servera med ris eller kokt potatis.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Läs också:

Kycklinggryta med curry