Fläskfilé och mangospett

20 min + 10 min på grillen Försök hitta en mogen mango till spetten – den smakar så mycket mer. Limeblad finns både frysta och färsk i asiatiska butiker.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 600 g fläskfilé
  • 0,5 tsk salt
  • 1 mango
  • 16 limeblad

Marinad

  • 1 msk fisksås
  • 1 msk rapsolja
  • 0,5 lime - pressad saft

Sås

  • 0,75 dl lime - pressad saft
  • 1,5 msk fisksås
  • 1 msk strösocker
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 1 pkt nudlar
  • 1 nypa limeskal

Gör så här

  1. Putsa filén, dela den längs med och skär i 1,5 cm stora bitar. Salta.

  2. Blanda ingredienserna till marinaden i en skål. Vänd köttbitarna i marinaden och låt stå ca 10 min.

  3. Skala mangon och skär den i bitar. Ta upp köttet och varva det med mango och limeblad på blötlagda träspett.

  4. Tvätta och skala limen med potatisskalare, strimla skalet tunt. Lägg åt sidan. Blanda ingredienserna till såsen.

  5. Grilla spetten runt om ca 10 min. Servera med nudlar, strimlat limeskal och sås.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!