Fläskfilé och champinjoner i soja

Recept på fläskfilé och champinjoner i soja beräknat för två personer. Perfekt för det lilla hushållet, inga rester och inget svinn. Är ni fler kan ni självklart dubblera receptet.
Sophie Berlin
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 300 g fläskfilé - gärna ekologisk
  • 100 g champinjoner
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk ingefära - finriven
  • 1 dl soja - japansk
  • 2 msk sesamfrön
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 200 g edamamebönor
  • flingsalt
  • 1,5 dl ris

Gör så här

  1. Koka riset enligt förpackningen. Putsa fläskfilén och skär den i ca 1 cm tjocka bitar.

  2. Skär bort foten på champinjonerna precis vid hatten. Skala och finhacka vitlöken.

  3. Stek champinjonerna i 1 msk olja tills de är gyllenbruna, lägg åt ­sidan. Stek fläskfilén i 1 msk olja runt om tills den är genomstekt och fått fin färg, ca 5 min. Lägg i vitlök och ingefära och stek ytterligare ca 2 min. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.

  4. Häll på sojan och låt allt fräsa ca 1 minut. Strö över sesamfröna.

  5. Koka edamamebönorna hastigt, strö över flingsalt och servera till fläskfilén och riset.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!