Fläskfilé i gorgonzolasås

Kanske var det enkelheten som gjorde att den här krämiga grytan snabbt blev så populär. För den som vill vara extra retro passar hasselbacks– eller klyftpotatis bra att servera till.
Mitt Kök
Fläskfilé i gorgonzolasås
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 500 - 600 g fläskfilé
  • 1 purjolök
  • smör
  • salt
  • peppar - nymald
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk kalvfond
  • 150 g gorgonzola

Topping

  • fikon - färska
  • fikon - torkade
  • valnötter

Gör så här

  1. Putsa filén fri från senor och hinnor. Skär den i centimetertjocka skivor. Skölj och strimla purjolöken.

  2. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Ställ åt sidan.

  3. Mjukstek purjolöken i smör i en traktörpanna. Tillsätt grädde, fond och osten, som skurits i små bitar.

  4. Koka upp och rör tills osten smält. Lägg ner köttet och koka sakta under lock i cirka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Garnera grytan med fikonklyftor och nötter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept på enkel förrätt med rotfruktschips och löjrom 

Recept från Mitt kök