Flädersaft – recept på klassisk saft

Recept på flädersaft. Vår goda flädersaft kan frysas och enkelt skedas upp portionsvis. Gott hela sommaren!

Carina Wall
Flädersaft – recept på klassisk saft
Foto: Ulrika Pousette

Flädersaft

  • 40 fläderblomsklasar
  • 4 citroner
  • 3 l vatten
  • 75 g citronsyra
  • 2 kg strösocker

Gör så här

  1. Skölj blommorna väl i kallt vatten. Skölj citronerna i ljummet vatten och skär dem i skivor. Koka upp vatten, citronskivor, citronsyra och socker.

  2. Häll den heta blandningen över fläderblommorna.

  3. Täck över med plastfolie och låt stå svalt ca 4 dygn.

  4. Sila saften och häll upp den i väl rengjorda flaskor. Förvara saften i kyl eller frys.

Vad tyckte du om receptet?

Läs mer: 

Hallon- och flädertårta 

Minipavlova med fläder och jordgubbar 

Kallrörd jordgubbssaft