Flädersaft

Recept på flädersaft. Vår goda flädersaft kan frysas och enkelt skedas upp portionsvis. Gott hela sommaren!
Carina Wall
Foto: Ulrika Pousette

Flädersaft

  • 40 fläderblomsklasar
  • 4 citroner
  • 3 l vatten
  • 75 g citronsyra
  • 2 kg strösocker

Gör så här

  1. Skölj blommorna väl i kallt vatten. Skölj citronerna i ljummet vatten och skär dem i skivor. Koka upp vatten, citronskivor, citronsyra och socker.

  2. Häll den heta blandningen över fläderblommorna.

  3. Täck över med plastfolie och låt stå svalt ca 4 dygn.

  4. Sila saften och häll upp den i väl rengjorda flaskor. Förvara saften i kyl eller frys.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!