Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Flädermuffins med frosting och hallon

Läckra muffins med flädersaft i både smet och frosting.

Katarina Carlgren
Flädermuffins med frosting och hallon
Flädermuffins med frosting och hallon
Flädermuffins med frosting och hallon
Foto: THOMAS CARLGREN / THOMAS CARLGREN Fotograf Thomas Carlgren // BMB

Ingredienser

  • 2 dlströsocker
  • 175 gsmör- rumsvarmt
  • 3ägg
  • 3 dlvetemjöl
  • 1 tskbakpulver
  • 2,5 mskfläderblomssaft- koncentrerad
  • 1citron- skalet
  • 1 mskmjölk

Frosting

  • 100 gsmör- rumsvarmt
  • 100 gfärskost- rumsvarmt
  • 2,5 dlflorsocker
  • 2 mskfläderblomssaft- koncentrerad

Garnering

  • hallon
  • citronskal

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Förbered en muffinsplåt med pappersformar.

  2. Vispa strösocker och smör riktigt krämigt i en skål. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa efter varje. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver i en skål. Vänd ner mjölblandningen i smeten tillsammans med fläderblomssaft, citronskal och mjölk. Blanda ihop till en jämn smet.

  3. Häll smeten i formarna, till ca 2⁄3. Grädda muffinsen mitt i ugnen i 18–20 min. Låt muffinsen svalna i plåten.

  4. Frosting: Vispa smör och färskost krämigt. Tillsätt florsocker och fläderblomssaft och vispa till en slät frosting. Låt frostingen stå i kylskåp i minst 1 timme.

  5. Fyll en spritspåse med frostingen och spritsa frosting på muffinsen. Garnera dem med hallon och citronskal.

Vad tyckte du om receptet?