Flädermuffins med frosting och hallon

Läckra muffins med flädersaft i både smet och frosting.
Katarina Carlgren
Foto: THOMAS CARLGREN / THOMAS CARLGREN Fotograf Thomas Carlgren // BMB

Ingredienser

  • 2 dl strösocker
  • 175 g smör - rumsvarmt
  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2,5 msk fläderblomssaft - koncentrerad
  • 1 citron - skalet
  • 1 msk mjölk

Frosting

  • 100 g smör - rumsvarmt
  • 100 g färskost - rumsvarmt
  • 2,5 dl florsocker
  • 2 msk fläderblomssaft - koncentrerad

Garnering

  • hallon
  • citronskal

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Förbered en muffinsplåt med pappersformar.

  2. Vispa strösocker och smör riktigt krämigt i en skål. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa efter varje. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver i en skål. Vänd ner mjölblandningen i smeten tillsammans med fläderblomssaft, citronskal och mjölk. Blanda ihop till en jämn smet.

  3. Häll smeten i formarna, till ca 2⁄3. Grädda muffinsen mitt i ugnen i 18–20 min. Låt muffinsen svalna i plåten.

  4. Frosting: Vispa smör och färskost krämigt. Tillsätt florsocker och fläderblomssaft och vispa till en slät frosting. Låt frostingen stå i kylskåp i minst 1 timme.

  5. Fyll en spritspåse med frostingen och spritsa frosting på muffinsen. Garnera dem med hallon och citronskal.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!