Flädermojito

Du kan förbereda flädermojiton fram till punkt nr 2 och förvara i en kanna i kylen. Toppa med is och sodavatten vid servering.
Jennie Benjaminsson
Foto: Katja Ragnstam

Ingredienser

  • 5 st lime
  • 2 krukor mynta
  • 1 dl råsocker
  • 4 dl konc flädersaft
  • 1 flaska rom - t ex Bacardi (70 cl), ljus
  • isbitar
  • 1,5 - 2 l sodavatten

Gör så här

  1. Skölj och skär limen i klyftor. Pressa limeklyftorna med hälften av myntan och sockret med en större träslev i en skål. Blanda i flädersaft och rom.

  2. Fördela blandningen i glas och toppa med is, sodavatten och resten av myntan. Servera genast.

PS. Nu kan du prenumerera på tidningen Allt om Mat till extremt billigt kampanjpris!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!