Fläderblomsglass med hallonsås

Gräddig glass med smak av fläder och hallon.

Katarina Carlgren
Fläderblomsglass med hallonsås
Foto: THOMAS CARLGREN / THOMAS CARLGREN/Hembakat

Ingredienser

  • 300 g hallon - frysta eller färska
  • 2 msk strösocker

Glass

  • 4 äggulor
  • 4 msk strösocker
  • 0,5 dl fläderblomssaft - koncentrerad
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 5 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Koka upp hallon och strösocker i en kastrull. Mosa hallonen med en gaffel och låt det koka lätt i några minuter. Ta av kastrullen från värmen och låt det svalna. Passera ev hallonsåsen genom en sil för att få bort kärnorna.

  2. Vispa äggulor och strösocker riktigt pösigt en skål. Vispa i fläderblomssaft och vaniljsocker i äggsmeten.

  3. Vispa vispgrädden fast i en skål. Vänd ner grädden i äggsmeten. Vänd ner ca 1⁄3 av hallonsåsen i smeten, rör inte om för mycket.

  4. Häll glassmeten i formar av plast eller silikon, ca 1 ½ dl per form. Täck formarna med plastfolie och ställ dem i frysen i minst 5 tim.

  5. Vid servering: Ta ut formarna ur frysen och låt dem stå i rumstemperatur i 5 min. Vänd dem sedan uppochner på en tallrik. Ringla över hallonsås.

Vad tyckte du om receptet?