Fläderblomsglass med hallonsås
Gräddig glass med smak av fläder och hallon.
Ingredienser
-
300 g
hallon
- frysta eller färska
-
2 msk
strösocker
Glass
-
4
äggulor
-
4 msk
strösocker
-
0,5 dl
fläderblomssaft
- koncentrerad
-
1 tsk
vaniljsocker
-
5 dl
vispgrädde
Gör så här
-
Koka upp hallon och strösocker i en kastrull. Mosa hallonen med en gaffel och låt det koka lätt i några minuter. Ta av kastrullen från värmen och låt det svalna. Passera ev hallonsåsen genom en sil för att få bort kärnorna.
-
Vispa äggulor och strösocker riktigt pösigt en skål. Vispa i fläderblomssaft och vaniljsocker i äggsmeten.
-
Vispa vispgrädden fast i en skål. Vänd ner grädden i äggsmeten. Vänd ner ca 1⁄3 av hallonsåsen i smeten, rör inte om för mycket.
-
Häll glassmeten i formar av plast eller silikon, ca 1 ½ dl per form. Täck formarna med plastfolie och ställ dem i frysen i minst 5 tim.
-
Vid servering: Ta ut formarna ur frysen och låt dem stå i rumstemperatur i 5 min. Vänd dem sedan uppochner på en tallrik. Ringla över hallonsås.