Fläderbål med melon-iskuber

Recept på fläderbål med melon-iskuber. Den alkoholfria bålen passar både stora och små! Den som vill kan toppa med mousserande vin.

Ingredienser

  • 2 - 3 melonsorter - t ex honungs-, vatten- och cantaloupe- (ca 500 g vardera)
  • 5 dl fläderblomssaft - konc
  • 2 l tonic water - eller ­mineralvatten
  • 4 msk lime - pressad
  • 1 kruka mynta

Gör så här

  1. Halvera och kärna ur melonen. Gröp ut kulor med ett kuljärn eller skär i tärningar. Lägg kulorna på en bricka med bakplåtspapper och frys in dem.

  2. Blanda saft, tonic water och ­limesaft i en stor skål. Tillsätt melonkulorna. Repa myntan och strö bladen i bålen. Servera genast.

Recept av Petra Pettersson och Jessica Erixon

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!