Fisktacos

Recept på fisktacos. Ett bra sätt att locka barn att äta fisk. Lax är lätt att få tag i, men det finns många bra alternativ. 
Lisa Lemke

Ingredienser

  • 500 g laxfilé - eller torskfilé, utan skinn och ben
  • 1 vitlöksklyfta - stor
  • 1 msk lime - pressad
  • 1,5 msk paprikapulver - rökt
  • 1,5 msk spiskummin - mald
  • 1 krm kryddnejlika - mald
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 2 msk rapsolja

Ärtguacamole

  • 2 dl ärtor - gröna, frysta
  • 3 avokador - mogna
  • 2 msk lime - pressad
  • 1 vitlöksklyfta - stor
  • 1 tomat - stor
  • 1 kruka koriander
  • 1 tsk salt
  • ev dill - hackad

Majs

  • 300 g majs - fryst eller från burk
  • 0,5 msk rapsolja
  • 0,5 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk strösocker

Tillbehör

  • tacoskal - eller tortillabröd
  • rädisor - strimlade
  • salladslök - strimlad
  • isbergssallad
  • koriander - färsk
  • limeklyftor

Gör så här

  1. Skala och riv vitlöken. Blanda den med lime, kryddor, salt och peppar. Gnid in fisken med blandningen. Låt stå i rumstemperatur ca 10 min. 

  2. Ärtguacamole: Tina ärterna enligt anvisning på förpackningen. Mixa dem släta med mixerstav. Halvera, kärna ur och gröp ur avokadorna. Mosa fruktköttet med en gaffel. Blanda ärtpuré, avokado och limesaft. Skala och riv i vitlöken. Tärna tomaten och hacka koriandern. Blanda ner tomater och koriander i röran och krydda med salt.

  3. Majs: Stek majsen i olja och smör tills den är knaprig och har fin färg. Krydda med salt och socker. 

  4. Stek fisken i olja i en stekpanna 6–8 min på varje sida. Dela fisken i mindre bitar.

  5. Servera fisken i varma tacoskal eller tortillabröd med ärtguacamole, majs och grönsaker. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!