Fisksoppa med kokosmjölk och röd curry

Fisksoppa med kokosmjölk och röd curry passar bra till vardags. Currypasta kan variera mycket i hetta och smak, så smaka dig fram. Köp den gärna i butiker med asiatiskt sortiment, den smakar oftast mycket mer.
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 2 påsar torsk- och laxtärningar - frysta (à 300 g), Ica
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 400 g potatis
  • 2 morötter
  • 1 msk currypasta - röd,  t ex Cook Brand
  • 1 burk kokosmjölk - (400 ml)
  • 150 g sockerärter
  • rapsolja
  • vitvinsvinäger
  • tärning hönsbuljong
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Tina fisken. Skala och strimla lök och vitlök. Skala och skär potatis och morötter i grova bitar. Fräs lök, vitlök, potatis och morötter i 1 msk olja tillsammans med currypastan.

  2. Tillsätt kokosmjölk, 3 dl vatten, smulad buljongtärning och 1 msk vitvinsvinäger. Låt koka ihop ca 10 min.

  3. Strimla sockerärterna. Lägg ner dem och fisken i soppan. Låt koka upp. Servera den rykande varm.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!