Fisksoppa med kokosmjölk och röd curry

Fisksoppa med kokosmjölk och röd curry är en enkel vardagsrätt. Currypasta kan variera mycket i hetta och smak, så smaka dig fram. Köp den gärna i butiker med asiatiskt sortiment, den smakar oftast mycket mer.

Fisksoppa med kokosmjölk och röd curry
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 2 påsar torsk- och laxtärningar - frysta (à 300 g), Ica
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 400 g potatis
  • 2 morötter
  • 1 msk currypasta - röd,  t ex Cook Brand
  • 1 burk kokosmjölk - (400 ml)
  • 150 g sockerärter
  • rapsolja
  • vitvinsvinäger
  • tärning hönsbuljong
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Tina fisken. Skala och strimla lök och vitlök. Skala och skär potatis och morötter i grova bitar. Fräs lök, vitlök, potatis och morötter i 1 msk olja tillsammans med currypastan.

  2. Tillsätt kokosmjölk, 3 dl vatten, smulad buljongtärning och 1 msk vitvinsvinäger. Låt koka ihop ca 10 min.

  3. Strimla sockerärterna. Lägg ner dem och fisken i soppan. Låt koka upp. Servera den rykande varm.

Vad tyckte du om receptet?