Fisksoppa från Kerstin

Recept hämtat ur boken ”Maten som skyddar mot cancer” (Bonnier fakta).
Kerstin Hultén
Fisksoppa från Kerstin
Fisksoppa från Kerstin Foto: Susanne Blåvarg

Ingredienser

  • 400 g laxfilé
  • 1 nät blåmusslor - ca 1 kg
  • 400 g räkor med skal
  • 4 msk olivolja
  • 1 l vatten - + salt alt 3 fiskbuljongtärningar
  • 3 - 4 potatisar
  • 2 morötter
  • 1 fänkål
  • 1 gul lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 burk tomater - krossade
  • 1 stjärnanis - hel
  • 1 krm cayennepeppar
  • salt
  • svartpeppar - nymalen
  • 1 msk timjan - färsk repad

Gör så här

  1. 1/Skala och fräs skalen i 2 matskedar olivolja i en gryta. Häll på fiskbuljong och låt koka på svag värme i ett par minuter. Sila av räkfonden. 2/Skala och tärna potatis och morötter. Skala och strimla fänkålen. Skala och hacka löken och vitlöksklyftorna. Fräs lök och vitlök i 2 matskedar olivolja i ett par minuter. 3/Lägg i potatis, morötter och fänkål. Krydda och fräs sakta i någon minut. Häll över räkfonden och tomaterna och koka på svag värme i cirka 30 minuter under lock. 4/Tvätta och skrapa musslorna. Skär laxen i stora bitar. Sjud musslorna i soppan i 3 minuter. Lägg i laxen och koka försiktigt i ytterligare 3–6 minuter. 5/Lägg i räkorna precis före servering. 6/Salta och peppra. Servera soppan het toppad med färsk timjan och ett gott bröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!