Fiskgryta à la Drakos

Receptet på fiskgryta à la Drakos har anor från 1925 och belönades i en tävling med fiskrecept som Allt om Mat arran­gerade 1975. En klassiker som fortfarande håller stilen.
Allt om Mat
Foto: Allt om Mat

Ingredienser

  • 600 g koljafilé - eller annan vit fisk
  • 1,5 tsk salt
  • 1 rödlök - stor
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl stjälkselleri - finhackad
  • 1 dl gräslök
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk strösocker
  • 2 dl vatten
  • 0,5 msk timjan - hackad
  • 4 tomater

Tillbehör

  • bröd - rostat
  • ris
  • sallad

Gör så här

  1. Skär fisken i 4x4 cm stora bitar. Strö över salt och gnid in det i fisken.

  2. Skala och finhacka rödlök och vitlök. Fräs lök, vitlök, selleri och gräslök i olja i en gryta.

  3. Blanda tomatpuré, socker och vatten och häll i grytan. Lägg i fisken. Skär tomaterna i klyftor och lägg dem ovanpå. Strö över timjan. Sjud under lock ca 5 min.

  4. Servera med rostat bröd, ris och sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!