Fiskpanna med ägg, curry och gräslök

Fiskpanna med ägg, curry och gräslök är god vardagsmat. Torsken kan ersättas med någon annan vit fisk, till exempel sej eller kolja.
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 600 g torskfilé - MSC-märkt
  • 800 g potatis
  • 2 ägg
  • 1 gul lök
  • 1 msk curry
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 knippa gräslök
  • 400 g broccolibuketter - frysta
  • smör
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skala och skär potatisen i klyftor. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Lägg äggen i kallt vatten i en kastrull. Koka upp och koka äggen ca 8 min. Spola av dem i kallt vatten.

  2. Skala finhacka löken. Fräs lök och curry i 1 msk smör i en traktörpanna ca 3 min. Häll över crème fraiche och tillsätt 1 dl vatten, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  3. Skär fisken i bitar, ca 3 x 3 cm. Krydda dem med 1 tsk salt. Lägg fisken i grytan och sjud under lock ca 5 min.

  4. Skala och hacka äggen. Strimla gräslöken. Koka broccolin enligt anvisning på förpackningen.

  5. Strö ägg och gräslök över fisken och servera med potatis och broccoli

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!