Fiskgryta

Smakrik fiskgryta, allt i en kastrull. Potatis, lök och vitlök varvas och kokas i fiskbuljong med tomat och oregano. Servera gärna fruktsallad gjord på 3-4 frukter till dessert.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 300 g potatis
  • 1 liten gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl vatten
  • 0,5 fiskbuljongtärning
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk oregano - färsk hackad
  • 250 g torskfilé
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 2 små tomater

Tillbehör

  • 1 nypa oregano
  • 1 knippa sallad
  • 4 skivor bröd

Gör så här

  1. Skala och skiva potatis, lök och vitlök. Varva det i en liten kastrull eller traktörpanna. Smula fiskbuljongtärningen i vattnet. Blanda i tomatpuré och oregano. Häll det över potatisen och löken. Låt sjuda ca 10 min, tills potatisen är nästan mjuk.

  2. Dela fisken i bitar och lägg den över potatisen. Strö på salt och peppar. Låt sjuda ytterligare ca 5 min. Skär tomaterna i bitar och lägg dem över fisken. Garnera med oregano.

  3. Servera grytan med sallad och bröd

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!