Fiskgryta med tomat och fänkål

Recept på lättlagad och smakrik fiskgryta med sej, tomat och fänkål. Salta fisken en stund innan du ska tillaga den, då blir den fastare i konsistensen.
Mitt Kök
Foto: Thomas Carlén
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 600 g sejfilé
  • salt - peppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 schalottenlökar
  • 0,5 stånd fänkål
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl vitt vin
  • 2 msk fiskfond - koncentrerad
  • 1 burk cocktailtomater - 400 g
  • 1 msk persilja - hackad
  • 2 msk basilika - grovhackad

Till servering

  • baguette

Gör så här

  1. Skär fisken i bitar. Salta och peppra och låt ligga 20 minuter.

  2. Skiva vitlök, schalottenlök och fänkål. Fräs grönsakerna i en låg, vid gryta med olivolja i cirka 5 minuter. Tillsätt vitt vin och låt det koka in. Smaksätt med fiskfond och späd med cocktailtomater tillsammans med sitt spad. Låt sjuda i 5 minuter.

  3. Vänd ner fiskbitarna, lägg på lock och låt sjuda i 3 minuter. Tillsätt persilja och basilika. Smaka av med salt och peppar. Servera grytan med baguette.

Vad tyckte du om receptet?

Recept: Christina Asplund

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!