Fiskgryta med svamp  

Fiskgryta med svamp är en mild och finstämd rätt. Använd karljohanssvamp i stället för champinjoner om du har haft tur i svampskogen.
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 600 g fiskfilé - vit, t ex torsk, Krav- eller MSC-märkt
  • 3 dl ris
  • 300 g skogschampinjoner
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 4 tomater
  • 1 kruka bladpersilja
  • olivolja
  • salt

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skär fisken i kuber, ca 4 x 4 cm. Blanda fisken med 1 tsk salt och lägg den i kylen så länge.

  2. Ansa och skär svampen i fjärdedelar. Skala och skär morötterna i små tärningar. Skala och finhacka lök och vitlök.

  3. Stek svamp, morötter, lök och vitlök i 3 msk olja i en traktörpanna. Smula över buljongtärningen och häll på 2 dl vatten. Krydda med 1/2 tsk salt. Låt sjuda under lock ca 10 min.

  4. Blanda ner fisken i pannan och sjud ­ytterligare ca 5 min. Tärna tomaterna och strimla persiljan. Strö tomater och persilja över fisken och servera med ris.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!