Fiskgryta med curry

En praktisk rätt där man får hela middagen i en gryta.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 schalottenlök - finhackad
  • 2 tsk smör
  • 1 tsk curry
  • 2 msk vetemjöl
  • 5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljong - eller hönsbuljong tärning
  • 200 g potatis
  • 200 g blomkål
  • 0,5 dl grädde - visp- eller mellan
  • 300 g sejfilé
  • 50 g salladslök - strimlad

Gör så här

  1. Finhacka löken och hetta upp smör i en gryta. Fräs lök och curry på medelgod värme ca 1 min. Blanda ner mjöl och tillsätt vatten och buljongtärning.

  2. Skala eller borsta potatisarna och dela dem om de är stora. Lägg i dem i grytan och koka under lock tills de är halvmjuka.

  3. Dela blomkålen i små buketter och lägg i dem när ca 3 minuter återstår av potatisens koktid. Blanda ner dem samt grädden och koka under lock ca 3 min.

  4. Skär fisken i 2 cm stora kuber och lägg i dem samt salladslöken och sjud försiktigt ca 3 min.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!