Fiskgratäng med squash

Tapenade till vit fisk är gott, men ta inte för mycket – då blir det inte så smalt. Squashen måste vara tunt skivad, annars går den inte att rulla.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 squash - lång
  • 8 rödspättafiléer
  • 4 krm salt
  • 2 krm svartpeppar - grovmald
  • 2 dl tomater - passerade
  • 2 msk fiskfond - koncentrerad
  • 2 msk dill - hackad
  • 2 msk svart tapenade
  • 1 msk parmesan - riven

Tillbehör

  • 175 g färskpotatis - /port, kokt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.

  2. Skär en squash i smala skivor på längden. Använd gärna osthyveln. Dela fiskfiléerna så att de blir långsmala. Salta och peppra. Lägg en squashskiva och en fiskbit ovanpå varandra och rulla ihop. Fäst med tandpetare och lägg på ett ugnssäkert fat.

  3. Blanda passerade tomater, fond och dill. Häll det över fisken. Lägg en klick tapenade ovanpå varje snurra. Strö på ost och ställ in fisken mitt i ugnen ca 15 min.

  4. Servera med kokt potatis.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!