Fiskgratäng med fänkål och dill

Recept på fiskgratäng med fänkål och dill. Fiskgratängen görs lättast med färsk fiskfilé. Används fryst fiskfilé ska den tinas enligt anvisning på förpackningen innan den tillagas.
Malin Landquist
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 1 fänkål - (ca 200 g)
  • 600 g fiskfilé - t ex sej
  • 0,5 tsk salt
  • 2 burkar crème fraiche paprika & chili - lätt (à 2 dl)
  • 1 dl dill - finhackad
  • 1 dl parmesan - finriven

Tillbehör

  • citronklyftor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Koka upp lättsaltat vatten i en rymlig kastrull. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Ansa och halvera fänkålen på längden. Skiva den tunt.

  2. Koka potatisen mjuk i vattnet, ca 10 min. Dra åt sidan och lägg i fänkålen. Låt stå ca 2 min. Häll av vattnet och stöt potatis och fänkål med potatisstöt.

  3. Lägg potatismoset i en ugnssäker form eller i fyra portionsformar. Skär fisken i ca 2 cm tjocka skivor. Lägg dem lite omlott på potatisen. Strö över 1/2 tsk salt. Rör ihop crème fraîche och dill och fördela på fisken.

  4. Strö över ost. Gratinera mitt i ugnen ca 15 min, tills fisken är färdig.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!