Fiskgratäng med dragon

Fiskgratäng med dragon är en lättlagad gratäng. Extra fint blir det när man lagar den i portionsformar.

Fiskgratäng med dragon
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 500 g fiskfilé - t ex torsk eller sej
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk majsstärkelse (Maizena) - Maizena
  • 1 msk dijonsenap
  • 0,5 fiskbuljongtärning
  • 5 kvistar dragon - lite till garnering
  • 1 dl ost - riven, gärna lagrad
  • 300 g romanticatomater
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 3 dl ris

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225° varmluft eller 250° konventionell. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skär fisken i portionsbitar. Lägg dem i en smord ugnssäker form eller i fyra portionsformar. Krydda fisken med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Täck formen med bakplåtspapper och tillaga mitt i ugnen ca 10 min.

  2. Vispa samman grädden med majsstärkelse, senap och smulad buljongtärning i en kastrull. Koka upp såsen under omrörning. Rör ner repad dragon och riven ost. Krydda med 1 krm salt.

  3. Häll såsen över fiskbitarna och lägg på tomaterna med kvistarna kvar. Gratinera mitt i ugnen ca 15 min tills såsen fått lite färg. Servera med ris.

Vad tyckte du om receptet?