Fiskcurry med kokosmjölk

Mitt Kök
Fiskcurry med kokosmjölk
THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 600 g torsk - vit fiskfilé, till exempel, sej eller kolja
  • 2 msk olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 cm ingefära
  • 0,5 chili - grön
  • 2 msk grön currypasta
  • 2 tsk soja - ljus
  • 2 lime - pressad saft
  • 1 msk rörsocker
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1 msk asiatisk fisksås
  • 5 dl kokosmjölk - krämig
  • jasminris - kokt
  • lime
  • rädisor
  • koriander
  • chili - grön

Gör så här

  1. Dela fiskfiléerna i mitten på längden. Skär dem i 3 centimeter långa bitar.

  2. Skala och finhacka vitlök, ingefära och grön chili. Fräs det

  3. i en gryta med olja, cirka 2 minuter. Tillsätt currypasta, soja, limesaft och rörsocker under omrörning.

  4. Tillsätt fiskbuljongtärning, fisksås och rör ner kokosmjölken. Låt grytan sjuda cirka 8 minuter.  Lägg ner fiskbitarna, lägg på lock och ställ åt sidan cirka 5 minuter. Servera med kokt jasminris, lime och rädisor. Garnera med koriander och chili

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök