Fiskbiffar med citronsås
Fett: 29g
Protein: 33g
Kolhydrater: 39g
Fiskbiffar med citronsås får fin, lättrökt smak av den kallrökta laxen. Med några få ingredienser plus basvaror från skafferiet står middagen snabbt på bordet.
Ingredienser
-
400 g
fiskfilé
- vit, t ex sej eller torsk
-
100 g
lax
- kallrökt
-
1
ägg
-
1 dl
mellangrädde (27 %)
- + 1,5 dl
-
1
citron
-
0,5
grönsaksbuljongstärning
-
0,5 msk
majsstärkelse (Maizena)
- Maizena
-
1
gul lök
-
400 g
spenat
- färsk
-
smör
-
salt
-
svartpeppar
- nymald
Tillbehör
-
800 g
potatis
- kokt
Gör så här
-
Skär fisken i mindre bitar. Grovhacka laxen. Mixa den vita fisken i matberedare med 3/4 tsk salt och 1 krm peppar. Tillsätt ägget och späd med 1 dl grädde. Blanda i laxen för hand. Forma färsen, med blöta händer, till små biffar. Lägg dem på en skärbräda.
-
Sås: Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet från halva citronen och pressa ut 2 msk saft. Blanda citronsaft, 1 1/2 dl grädde, 1 1/2 dl vatten och buljongtärning i en kastrull. Koka upp och sjud ca 5 min. Krydda med 2 krm salt. Blanda majsstärkelsen med lite kallt vatten och vispa ner i såsen. Koka upp och blanda i citronskalet.
-
Skala och finhacka löken. Fräs löken i 1 msk smör ca 3 min. Blanda i spenaten och låt den fräsa med ca 1 minut. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
-
Stek fiskbiffarna i 1 msk smör ca 3 min på varje sida. Skär resterande citron i klyftor.
-
Servera biffarna med sås, spenat, citronklyftor och potatis.