Fisk- och skaldjursspett med het pumpasallad

Fiskspetten är lätta att variera efter egna önskemål. I stället för färska havskräftor kan du ta frysta scampi och den som inte vill ha pilgrimsmusslor kan välja en vit fast fisk istället.
Allt om Mat

Pumpasallad

  • 400 g pumpakött utan skal
  • 1 röd lök - finhackad
  • 1 spansk peppar (chili) - finstrimlad
  • 10 g ingefära - färsk riven
  • 1 lime
  • 2 msk lime - pressad
  • 1,5 msk råsocker
  • 3 krm havssalt
  • 0,5 dl mynta - färsk strimlad

Spett

  • 400 g lax - skinn- och benfri
  • 4 pilgrimsmusslor
  • 8 havskräftor - kokta
  • 8 grillspett av trä
  • 0,5 msk rapsolja - till pensling
  • 1 tsk sesamolja
  • 0,5 tsk salt

Tillbehör

  • 4 ris - eller couscous
  • 0,5 g saffran

Gör så här

  1. Skär pumpaköttet i tärningar och koka dem i lättsaltat vatten ca 5 min. Låt dem rinna av samt kallna. Blanda dem med rödlök, pepparfrukt, ingefära, lime, socker, salt och mynta. Låt stå svalt ca 30 min före servering.

  2. Sätt ugnen på 225° grill. Skär laxen i 2 cm stora kuber, halvera pilgrimsmusslorna och skala havskräftsstjärtarna. Trä upp på spett och pensla runtom med olja.

  3. Strö på salt och stek spetten ca 1 min på varje sida i en grillpanna. Lägg över på ett ugnssäkert fat tillsammans med havskräftsklorna och grilla färdigt i ugn ca 2 min.

  4. Servera spetten med pumpasallad och ris eller couscous kokat med saffran. Garnera med havskräftsklor och mynta.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!