Fisk- och kräftburgare med löjromsdressing

Här är en burgare som påminner om de av amerikanerna så älskade crabcakes.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 170 g kräftstjärtar - kokta, skalade
  • 300 g vit fiskfilé
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm dillfrö
  • 2 msk dill - finhackad
  • 1 ägg - litet
  • 2 msk smör

Löjromsdressing

  • 4 msk löjrom
  • 1,5 dl crème fraiche - lätt
  • 2 msk gräslök - hackad

Servering

  • 4 vitt bröd - skivor
  • 150 g sparris - lättkokt, späd
  • 4 citronklyftor

Gör så här

  1. Spara några kräftstjärtar till garnering. Mixa resterande kräftstjärtar och fisken grovt.

  2. Blanda det med salt, peppar, dillfrö, dill och ägg.

  3. Forma 4 burgare.

  4. Blanda löjrom, lätt creme fraiche och gräslök till dressingen.

  5. Smörstek burgarna över medelvärme 4–5 min på varje sida.

  6. Servera dem på bröd med sparris. Häll över löjromsdressing och toppa med kräftstjärtar. Servera med sallad och citron.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!