Fisk med tomater och rucolasalsa

Här får de hela tomatkvistarna steka med fisken i ugnen.
Berit Paulsson

Ingredienser

  • 300 g fiskfilé - t ex torsk
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk smör
  • 2 körsbärstomater - kvistar

Salsa

  • 25 g rucola
  • 2 msk gräslök - grovhackad
  • 1 dl crème fraiche - lätt
  • 2 krm salt

Tillbehör

  • 300 g potatisklyftor - ugnsstekta
  • 50 g bröd - vitt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Krydda fisken med salt. Bryn den i smör i en stekpanna.

  2. Lägg fisken och tomaterna på ett ugnssäkert fat. Tillaga mitt i ugnen, ca 20 min.

  3. Mixa rucola, gräslök och lite av crème fraichen. Rör i resten av crème fraichen och krydda med salt. Servera rucolasalsan till fisken med ugnsstekta potatisklyftor och bröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!