Fisk med kapris och tomat

Fisk stekt med kapris och citron, serveras med potatis och stekta tomater.
Lena Söderström

Ingredienser

  • 500 g fiskfilé - urbenad
  • 1 citron - finrivet skal + 1/2 dl saft
  • 0,5 dl kapris
  • 1 ask körsbärstomater - (250 g)
  • 800 g potatis - kokt, kall
  • socker
  • 1 kruka persilja
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skär fisken i 8 bitar. Blanda citron-skal med hackad kapris och 2 msk olivolja. Vänd runt fiskbitarna i kaprisblandningen.

  2. Dela tomaterna. Skiva potatisen.

  3. Hetta upp 1/2 msk olivolja i en stekpanna och fräs tomaterna runt om. Strö över 1 tsk socker och 1/2 krm salt. Ta upp tomaterna på ett fat. Stek potatisen runt om i 1 msk olja. Lägg tillbaka tomaterna i pannan och ringla över citronsaften. Krydda med 1/2 tsk salt och 
1 krm peppar. Strö över persilja.

  4. Stek fisken i en släpplättpanna 
2 min på vardera sida. Krydda med 1 krm salt och 1/2 krm svart-peppar. Servera med tomatpotatisen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!