Fisk med fras

Recept på fisk med fras. Franskbrödet får gärna vara någon dag gammalt, då smular det sig lättare.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 600 g gösfilé - skinn- och benfri
  • 1 tsk salt
  • 70 g franskbröd - vitt
  • 1 lime - rivet skal
  • 2 msk basilika - grovhackad
  • 1,5 msk olivolja

Tillbehör

  • broccoli - kokt
  • potatis - kokt
  • limeklyftor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär filéerna i bitar så att det blir ca 2 bitar per portion. Tunna buksidor av filéerna kan vikas in under en tjockare del.

  2. Smörj en ugnssäker form med smör eller olja. Lägg bitarna i formen och strö på salt.

  3. Skär brödskivorna i bitar och lägg i en matberedare. Kör till en smulig massa tillsammans med limeskal, basilika och olivolja.

  4. Bred ut blandningen ovanpå fiskbitarna. Stek dem mitt i ugnen ca 15 min. Servera med broccoli, kokt potatis och limeklyftor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!