Fisk med bacon- och rödlöksmos

Ett lyxigt mos till vardags med bacon och rödlök. Baconets rökta smak passar utmärkt till fisken.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 600 g fiskfilé - t ex sej eller hoki
  • 2 tsk salt
  • 1 kg potatis
  • 140 g bacon - strimlat
  • 1 rödlök - finhackad
  • 1 knippa persilja - finhackad
  • 2,5 dl mellanmjölk
  • 300 g brysselkål - fryst

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Lägg fiskfiléerna på ett ugnssäkert fat. Strö på 1 tsk salt. Tillaga mitt i ugnen 10–15 min.

  2. Skala och skär potatisen i mindre bitar, koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och ånga av.

  3. Stek bacon och lök, utan extra matfett.

  4. Mosa potatisen med en elvisp. Tillsätt mjölken. Vispa till ett luftigt mos. Blanda i bacon, lök och hälften av persiljan. Krydda med 1 tsk salt. Tillaga brysselkålen enligt förpackningens anvisning.

  5. Servera fisken med mos och brysselkål. Strö över persilja.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!