Fisk med avokadosalsa

Recept på fisk med avokadosalsa. Den härliga salsan liknar här mer en sallad än sås. Avokado, mango och lime är alltid gott till fisk men passar också till annat grillat eller stekt.
Allt om Mat
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 600 g fiskfilé - t ex gös eller abborre
  • 0,75 tsk salt
  • 2 tsk rapsolja

Salsa

  • 2 avokador
  • 1 mango
  • 1 rödlök - liten
  • 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 1 lime - rivet skal
  • 1 msk lime - pressad
  • 1 tsk salt

Tillbehör

  • 200 g nachos

Gör så här

  1. Skär fiskfilén i halvportionsstora bitar och vik ihop tunna bitar så att de blir tjockare. Strö på salt och låt dem ligga på ett fat medan du gör salsan.

  2. Skala och kärna ur avokadorna och mangon. Skär fruktköttet i tärningar. Skala och finhacka löken. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda allt i en skål tillsammans med  limeskal, limesaft och salt.

  3. Stek eller grilla fisken i grillpanna med olja ca 2 min på varje sida. Servera med avokadosalsan och nachos.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!