Fisk med ansjovisdressing

Ansjovis ger en härlig sälta till dressingen.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 portionsfiskblock - t ex skrubbskädda eller 4 bitar koki á 125 g
  • 1 burk anjovisfiléer - (125 g)
  • 0,5 msk olivolja - + 2 msk olivolja
  • 4 msk dill - hackad
  • 1 vitlöksklyfta - pressad
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 8 potatisar - kokta
  • 8 inlagda rödbetor - delikatess

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225º. Låt ansjovisen rinna av men spara spadet. Skär ansjovisen i små bitar.

  2. Lägg fisken på en bakpappersklädd plåt. Pensla med 1/2 msk olja och droppa över det sparade ansjovisspadet. Tillaga fisken mitt i ugnen ca 15 min eller tills fisken är klar.

  3. Blanda ansjovis, 2 msk olja, dill, vitlök, vinäger och peppar till dressingen.

  4. Lägg fisken på tallrikar. Skeda över dressingen. Servera med nykokt potatis och rödbetor.

Ca 440 kcal per portion: 14 g fett • 32 g protein • 44 g kolhydrater. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!