Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Fisk i dragonsås med potatis och tomatsallad

Fisk i en härligt krämig sås med ­dragon. Det går bra att välja vilken fisk du önskar. Servera med en vacker tomatsallad och potatis.
Petra Lindstrand
Fisk i dragonsås med potatis och tomatsallad
Fisk i dragonsås med potatis och tomatsallad
Fisk i dragonsås med potatis och tomatsallad
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 600 g fisk - i portionsbitar, gärna torsk, MSC-märkt
  • 200 g knipplök - eller salladslök
  • 2 dl vispgrädde
  • 0,5 msk majsstärkelse (Maizena)
  • 1 kruka dragon
  • 600 g tomater - olika storlekar och färger
  • vitvinsvinäger
  • olivolja
  • salt
  • nymald svartpeppar

Tillbehör

  • 800 g färskpotatis - kokt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Lägg fisken i en ugnssäker form. Gnid in fisken med 0,5 tsk salt runtom och låt den rimma i ca 10 min. Lägg fisken i en ugnssäker form.

  2. Ansa och finstrimla löken, spara lite av den gröna blasten till salladen.

  3. Koka upp grädde, lök, 1 dl vatten, 1 msk vinäger, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Red av såsen med majs­stärkelse utrörd i lite vatten.

  4. Repa och finhacka dragonen. ­Blanda ner dragonen i såsen och häll såsen över fisken. Tillaga mitt i ugnen i ca 15 min tills fisken är genomkokt.

  5. Skär tomaterna i skivor och halvor. Blanda tomaterna med det gröna från löken, 1 msk olja, 1 msk vinäger, 2 krm salt och 1 krm peppar.

  6. Servera fisken med tomatsallad och kokt färskpotatis.

Vad tyckte du om receptet?