Fishcakes med snabbsaltade pickles
Fishcakes med snabbsaltade pickles är saftigt och gott. Gör gärna en dubbel portion för det är härligt att ha fishcakes i kylen till lunch dagen därpå eller i frysen för en enkel middag. Pickles håller ca 2 veckor i kylen.
Ingredienser
-
800 g
filé av vit fisk
- t ex torsk eller gös, MSC-märkt
-
1
gul lök
-
2
ägg
-
0,5 dl
persilja
- grovhackad
-
4 msk
majsstärkelse (Maizena)
- Maizena
-
1 msk
salt
-
50 g
smör
Pickles
-
9 dl
grönsaker
- skurna, t ex blomkål, morötter, rödkål, broccoli, rödlök och vitkål
-
2 dl
äppelcidervinäger
-
2 dl
vatten
-
1,5 dl
rårössocker
-
1 msk
madras-curry
-
1 tsk
gurkmeja
-
1 tsk
salt
Tillbehör
-
potatis
- kokt, eller bröd
-
sallad
-
citronklyftor
Gör så här
-
Pickles: Koka upp vinäger, vatten, socker, curry, gurkmeja och salt i en kastrull. Häll den kokande lagen över grönsakerna och täck skålen med ett lock. Låt picklesen stå i kylen fram till servering, ca 30 min.
-
Skär hälften av fisken i bitar. Mixa den till en jämn färs i en matberedare. Skär resten i små bitar. Skala och riv löken. Blanda mixad och hackad fisk med lök, ägg, persilja och majsstärkelse. Krydda med salt. Låt färsen vila ca 20 min.
-
Forma fiskfärsen till små runda kakor. Stek dem i smör i en stekpanna 4–5 min på varje sida.
-
Servera fishcakes och pickles tillsammans med kokt potatis eller bröd, sallad och citronklyftor.