Fish tacos med sojadipp

Fish tacos - supersnabb vardagsfisk med fredagskänsla.

Jessica Erixon
Fish tacos med sojadipp
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 500 g torskfilé
  • 1 dl ströbröd
  • 12 tacoskal
  • 2 avokador
  • 4 tomater
  • 2 msk rapsolja
  • 100 g babyspenat
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Dipp

  • japansk soja
  • strösocker
  • vitvinsvinäger

Gör så här

  1. Skär fisken i kuber, ca 3 x 3 cm. Vänd fiskbitarna i ströbrödet smaksatt med 1 tsk salt och 2 krm peppar.

  2. Värm tacoskalen enligt anvisning på förpackningen. Skär avo­kadorna i bitar. Tärna tomaterna.

  3. Dipp: Blanda 1 dl soja med 1 msk socker och 1/2 msk vinäger.

  4. Stek fisken runt om i olja tills den fått fin färg.

  5. Servera fisken i tacoskalen med avokado, tomat och spenat. Droppa över sojadippen.

Vad tyckte du om receptet?