Fish tacos med sojadipp

Fish tacos - supersnabb vardagsfisk med fredagskänsla.
Jessica Erixon
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 500 g torskfilé
  • 1 dl ströbröd
  • 12 tacoskal
  • 2 avokador
  • 4 tomater
  • 2 msk rapsolja
  • 100 g babyspenat
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Dipp

  • japansk soja
  • strösocker
  • vitvinsvinäger

Gör så här

  1. Skär fisken i kuber, ca 3 x 3 cm. Vänd fiskbitarna i ströbrödet smaksatt med 1 tsk salt och 2 krm peppar.

  2. Värm tacoskalen enligt anvisning på förpackningen. Skär avo­kadorna i bitar. Tärna tomaterna.

  3. Dipp: Blanda 1 dl soja med 1 msk socker och 1/2 msk vinäger.

  4. Stek fisken runt om i olja tills den fått fin färg.

  5. Servera fisken i tacoskalen med avokado, tomat och spenat. Droppa över sojadippen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!