Fish taco med guacamole & mango

Vem älskar inte tacos? Fisktacos är dessutom ännu godare än de vanliga.
Jennie Walldén
Foto: Magnus Skoglöf
Foto: Magnus Skoglöf

Ingredienser

  • 1 sommarkål - litet huvud
  • 1 röd chili
  • 1 salladslök - liten
  • 1 lime - saft och rivet zest
  • 3 msk olja - neutral
  • 1 bunt koriander
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt
  • svartpeppar

Fisk

  • 400 g torsk
  • salt
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 - 3 dl panko
  • rapsolja - neutral till stekning

Guacamole

  • 2 avokador
  • 1 tomat - liten
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 lime - färskpressad saft

Till servering

  • mango - tärnad
  • tortillabröd

Gör så här

  1. Kålsallad: Strimla kålen, kärna ur chilin och skiva tunt. Skala och skiva löken tunt, även blasten. Lägg allt i en bunke och tillsätt limesaft, zest, olja och koriander och riv ner vitlöken. Salt och peppra.

  2. Guacamole: Kärna ur och skala avokadon. Mosa direkt på skärbrädan med en gaffel. Kärna ur tomaten och hacka. Skala och riv vitlöken och blanda med avokado, tomat och lime. Smaka av med salt.

  3. Fisk: Skär torsken i kuber. Salta och vänd sedan i mjöl. Vispa upp äggen och vänd fiskbitarna i äggsmeten och till sist i panko. Stek till de är gyllene och frasiga. Låt rinna av på hushållspapper.

  4. Servera genast den pankostekta fisken med kålsallad, mango och guacamole i tortillabröd.

Vad tyckte du om receptet?

Receptet är hämtat ur boken "Mycket smak på nolltid" (Bonnier fakta) av Jennie Walldén.

Recept från Mitt kök