Finska pinnar med lakrits och citron
Tid i kyl: 30 minuter
I ugn: 8 minuter
Aktiv tid c:a 20 minuter
Finska pinnar med smak av citron och lakrits. Citron och lakrits är en god smakkombination som här gör de klassiska finska pinnarna till en ny kaka.
Ingredienser
-
1
citron
-
3 dl
vetemjöl
- (180 g)
-
0,75 dl
strösocker
-
125 g
smör
Garnering
-
1 dl
florsocker
-
1 msk
citron
- pressad
-
lakritsströssel
Gör så här
-
Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet.
-
Lägg mjöl, socker, smör, skuret i mindre bitar, och citronskal i en matberedare. Hacka ihop till en deg.
-
Dela degen i 3 bitar och rulla ut dem till fingertjocka längder. Låt längderna vila i kylen i ca 30 min. Sätt ugnen på 200°.
-
Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper Skär längderna i ca 4 cm långa bitar. Grädda mitt i ugnen i 8–10 min. Låt kakorna kallna på galler.
-
Glasyr: Rör florsocker och citronsaft till en slät glasyr. Ringla glasyren på kakorna och strö på lakritsströssel.