Fin äppelkaka - recept

Recept på äppelkaka som både är god och vacker att se på. Dessutom är receptet enkelt och äppelkakan går snabbt att baka.
Mitt Kök
Foto: Olof Abrahamsson
Foto: Olof Abrahamsson

Ingredienser

  • 150 g smör - (rumstempererat)
  • 2 dl socker
  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 dl mjölk
  • 3 äpplen
  • 2 msk socker
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljsocker
  • pärlsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Rör smör och socker smidigt med elvisp. Vispa i äggen ett i taget. Blanda mjöl och bakpulver och rör i tillsammans med mjölken.

  3. Bred ut smeten i en smord form, 24 cm i diameter.

  4. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Blanda med socker, kanel och vaniljsocker och lägg ovanpå smeten. Lägg sockrade äppelklyftor i fint mönster på kaksmeten innan den gräddas. Strö på pärlsocker och grädda i 40 minuter.

  5. Servera den gärna lite ljummen.

Vad tyckte du om receptet?

Ät den som den är eller med egengjord vaniljsås. Mums! Perfekt att bjuda på som fika eller efterrätt.

Här hittar du gott recept på pajdeg – grundrecept. 

Läs också: Äppelpaj - recept på enkel smulpaj!

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!