Filéspett med katrinplommon och pepparrotskryddat äppelmos

Fläskkött passar extra bra att grilla. Bacon och katrinplommon ger mustighet åt spetten.
Foto: Björn Tesch

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé - putsad
  • 1 påse smoked honey-marinad - (75 g, Santa Maria)
  • 800 g färskpotatis
  • 2 dl äppelmos - lättsockrat
  • 2 msk pepparrot - finriven
  • 1 pkt bacon - (140 g)
  • 16 katrinplommon - kärnfria
  • 150 g sallad - blandad

Tillbehör

  • pepparrot - riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°.  Skär köttet i 2 cm tjocka skivor och lägg dem i hälften av marinaden.

  2. Skrubba potatisen. Halvera den eventuellt och blanda med resten av marinaden i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.

  3. Blanda äppelmos och riven pepparrot.

  4. Halvera baconskivorna och linda dem runt katrinplommonen. Varva 2 bitar kött och 2 baconrullar på 8 små grillspett av trä. Grilla på grill eller i grillpanna ca 2 min på varje sida.

  5. Blanda potatisen med salladen. Servera med de nygrillade spetten, pepparrotsmoset och gärna extra pepparrot.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!