Fikontryffel

Munsbitar med fikon passar perfekt till drinken guldkant eller en stark kopp kaffe.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 200 g mörk choklad - mörk (70 %)
  • 2 fikon - mogna färska
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk smör - rumsvarmt
  • 1 tsk whisky
  • 0,5 dl kakao

Gör så här

  1. Hacka chokladen. Skär fikonen i fjärdedelar. Koka dem med vatten och socker i en kastrull ca 3 min.

  2. Sila lagen och blanda den med grädde och smör. Låt koka upp och häll blandningen över chokladen. Rör tills chokladen smält. Tillsätt whiskyn. Häll tryffelsmeten i en form täckt invändigt med plastfolie, ca 12 x 20 cm.

  3. Låt tryffeln stå i kylen över natten. Skär den i bitar, ca 1/2 x 1/2 cm. Vänd bitarna i siktad kakao. Förvara tryffeln svalt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!