Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Fikontryffel

Munsbitar med fikon passar perfekt till drinken guldkant eller en stark kopp kaffe.

Elisabeth Johansson
Fikontryffel
Fikontryffel
Fikontryffel
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 200 g mörk choklad - mörk (70 %)
  • 2 fikon - mogna färska
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk smör - rumsvarmt
  • 1 tsk whisky
  • 0,5 dl kakao

Gör så här

  1. Hacka chokladen. Skär fikonen i fjärdedelar. Koka dem med vatten och socker i en kastrull ca 3 min.

  2. Sila lagen och blanda den med grädde och smör. Låt koka upp och häll blandningen över chokladen. Rör tills chokladen smält. Tillsätt whiskyn. Häll tryffelsmeten i en form täckt invändigt med plastfolie, ca 12 x 20 cm.

  3. Låt tryffeln stå i kylen över natten. Skär den i bitar, ca 1/2 x 1/2 cm. Vänd bitarna i siktad kakao. Förvara tryffeln svalt.

Vad tyckte du om receptet?