Fikonsnaps

Om du vill spara snapsen är det bättre att sila av och ta bort fikon och vaniljstång. Vid servering kan några nya fikonklyftor läggas i flaskan, det ser både gott och spännande ut. Servera snapsen välkyld.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 35 cl brännvin - okryddat
  • 4 fikon - färska
  • 1 vaniljstång

Gör så här

  1. Häll upp brännvinet i en flaska med bred hals eller i en kanna, lägg i klyftor av tre fikon samt vaniljstången. Låt stå och dra i kylen 3 dygn, sila av i en ren silduk.

  2. Lägg i klyftor av ytterligare ett fikon i flaskan vid servering. Spar vaniljen och lägg gärna tillbaka den som dekor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!