Fikonmarmelad

Fikonmarmelad håller ca 2 veckor i kylen.
Allt om Mat
Recept på fikonmarmelad
Recept på fikonmarmelad Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 10 fikon - färska
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 5 stjärnanis

Gör så här

  1. Ansa och skär fikonen i ca 1 x 1 cm stora tärningar. Koka upp socker, vatten, vinäger och stjärnanis. Låt koka tills hälften av vätskan återstår. Ta upp 4 stjärn­anis.

  2. Lägg fikonen i sockerlagen och låt sjuda utan lock ca 25 min, tills det mesta av vätskan kokat bort.

  3. Häll upp marmeladen i en burk och låt kallna. Servera till ost.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!