Fikonmarmelad med aprikos

Marmeladen är god till ost eller som pålägg. Ann-Charlotte använder helst ekologiskt odlad frukt till sin marmelad. Vill man ha marmeladen slätare kan man mixa den med stavmixer innan den hälls upp på burk.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g fikon - torkade
  • 200 g aprikoser - torkade
  • 4 dl vatten - från blötläggningen
  • 1 dl citron - saft av pressad
  • 12 dl strösocker
  • 2 kanelstänger
  • 1 fruktpektin - flaska, (Certo)

Gör så här

  1. Blötlägg aprikoser och fikon i rikligt med kallt vatten. Låt ligga minst 8 timmar eller över natten.

  2. Häll av och spara 4 dl av blötläggningsvattnet. Hacka fikon och aprikoser. Sjud fikon och aprikoser med vattnet och citronsaft 20 minuter.

  3. Rör ner socker och kanelstängerna. Koka utan lock 15 minuter. Skumma då och då. Ta av från plattan och rör ner 1 flaska Certo. Rör någon minut.

  4. Ta upp kanelstängerna. Önskas starkare kanelsmak kan kanelstängerna följa med i burken.

  5. Häll upp marmeladen på väl rengjorda burkar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!