Fikonmarmelad (perfekt till ost)

Fikonmarmelad till ost. Tänk på att fikonen behöver 5 timmar på sig för att mjukna.
Allt om Mat
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 200 g fikon - torkade
  • vatten
  • 2,5 dl syltsocker
  • 2 stjärnanis
  • 2 lagerblad

Gör så här

  1. Lägg fikonen i vatten ca 5 timmar.

  2. Tärna fikonen. Lägg dem i en kastrull och häll på vatten så att det precis täcker. Tillsätt socker och kryddor och låt koka upp. Låt koka ca 15 min.

  3. Låt marmeladen svalna något innan den hälls upp i rena burkar. Sätt på lock direkt och förvara marmeladen i kylen.

Recept av Christian Hellberg

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!