Fetaostsill

Ge den svenska högtidssillen en grekisk touch med fetasot som en av inläggningsingredienserna.
Allt om Mat

Fetostsill

  • 1 pkt 5-minuterssill - Abba
  • 2 dl matyoghurt
  • 150 g fetaost
  • 1 knippa salladslök
  • 1 grön chili
  • 1 lime - skal
  • 1 knivsudd spiskummin

Gör så här

  1. Riv ner limeskal och saft i en bunke tillsammans med yoghurten.

  2. Skiva chilin tunt och blanda ner i bunken, behåll kärnorna om du vill ha mer styrka i sillen.

  3. Tillsätt en knivspets spiskummin och smula ner fetaosten.

  4. Slanta salladslöken fint. Skär önskad storlek av sillfiléerna och blanda ner alltsammans.

  5. Slå upp i en fin burk, stäng locket på burken och förvara i kylskåp cirka 1-2 dagar innan ni äter för maximal smak.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!