Fetaostsnurror

Fetaostsnurror är goda snittar till festen. Förbered och förvara i kylen. Inför festen skivar vi dem och gräddar frasiga kakor. Den äkta grekiska osten ger mer sälta och smak än fetaost gjord på komjölk.
Allt om Mat

Fetasnurror

  • 275 g smördeg - färsk, kavlad
  • 200 g grekisk fårost - eller fetaost (150 g)
  • 1 persilja - i kruka
  • 1 krm svartpeppar - några varv med kvarnen

Gör så här

  1. Rulla ut smördegen. Riv osten grovt över den, strö över finhackad persilja och peppra.

  2. Rulla ihop en rulle från långsidan, rulla in den i pappret och lägg den svalt. - Hit kan förberedas flera dagar före -

  3. Skär cm-tjocka skivor och lägg dem på plåt med bakplåtspapper.

  4.  Grädda inför serveringen ca 10 min i 220°.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!