Fetaostsnurror
Fetaostsnurror är goda snittar till festen. Förbered och förvara i kylen. Inför festen skivar vi dem och gräddar frasiga kakor. Den äkta grekiska osten ger mer sälta och smak än fetaost gjord på komjölk.
Fetasnurror
-
275 g
smördeg
- färsk, kavlad
-
200 g
grekisk fårost
- eller fetaost (150 g)
-
1
persilja
- i kruka
-
1 krm
svartpeppar
- några varv med kvarnen
Gör så här
-
Rulla ut smördegen. Riv osten grovt över den, strö över finhackad persilja och peppra.
-
Rulla ihop en rulle från långsidan, rulla in den i pappret och lägg den svalt. - Hit kan förberedas flera dagar före -
-
Skär cm-tjocka skivor och lägg dem på plåt med bakplåtspapper.
-
Grädda inför serveringen ca 10 min i 220°.