Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fattousch med rädisor och halloumi

Fräsch och matig sallad med rostat pitabröd som är perfekt på mezebordet. Nystekt och frasig halloumi passar perfekt att servera till den goda och smakrika salladen.

Fattousch med rädisor och halloumi
Fattousch med rädisor och halloumi
Fattousch med rädisor och halloumi
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 2pitabröd
  • olivolja
  • 1gurka
  • 4tomater
  • 200 grädisor
  • 4salladslökar
  • 2 dlbladpersilja- hackad
  • 1,5 dlmynta- hackad
  • 1 mskcitron- pressad
  • 3vitlöksklyftor- hackade
  • salt
  • peppar- nymald
  • 500 ghalloumi

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär brödet i små bitar. Lägg på bakpappersklädd plåt. Blanda med 2 msk olivolja. Rosta i mitten av ugnen tills det får färg, cirka 10 minuter.

  2. Dela och kärna ur gurka och tomat. Skär grönsakerna i små bitar.

  3. Blanda grönsaker, örter, citron, vitlök och 3 msk olivolja. Krydda med salt och peppar. Låt gärna smakerna mogna.

  4. Vänd ner brödet i salladen vid servering.

  5. Skiva halloumin, eller skär i kuber. Stek i olivolja och servera ihop med salladen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök