Fattouche, libanesisk sallad med kycklingfiléer

Sumak, en krydda från Libanon, ger den här salladen en lätt syrlig touche. Sumak finns att köpa i butiker med orientaliska varor.
Allt om Mat

Sallad

  • 1 pitabröd
  • 0,5 tsk olivolja - till pensling
  • 0,5 rödlök
  • 1 msk sumak
  • 3 kvisttomater
  • 150 g gurka - bit
  • 0,5 paprika - röd
  • 0,5 romansallad - eller 1 påse rucola (ca 100 g)

Sås

  • 1 vitlöksklyfta - pressad
  • 3 msk persilja - eller mynta
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk citronsaft - färskpressad

Kyckling

  • 2 kycklingfiléer
  • 1 tsk olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm chilipepparflingor
  • 1 vitlöksklyfta - pressad
  • 2 msk citronsaft - färskpressad
  • 2 msk koriander - finhackad

Gör så här

  1. Sallad: Pensla brödet med oljan och rosta det knaprigt i grill- eller stekpanna. Låt brödet svalna och bryt det i små bitar.

  2. Skala och finhacka löken och blanda den med sumak. Skär tomater, gurka och paprika i små bitar. Strimla salladen.

  3. Sås: Blanda vitlök, persilja, salt och citronsaft i en skål.

  4. Vänd ner löken och grönsakerna i såsen. Blanda i brödbitarna inför serveringen.

  5. Skär filéerna på längden i 2-3 tunna flata filéer. Pensla dem med olja. Salta, peppra och stek dem i en grill- eller stekpanna under lock 3-4 minuter på varje sida eller tills de är genomstekta.

  6. Blanda vitlök, citronsaft och koriander och häll över filéerna. Servera genast tillsammans med salladen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!