Enklaste klassiska fastlagsbullen - med färdiga vetebullar

Fastlagsbullen eller semlan äts gärna med varm mjölk och kanel men det går alldeles utmärkt utan.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 påse vetebullar - små släta, gärna med kardemumma
  • 300 g mandelmassa
  • 3 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.

  2. Skär av ett lock på bullarna och spara det. Gröp ur dem med en liten "vass" tesked, så tätt intill kanten du kan komma utan att den går sönder. Ju tunnare kant desto frasigare bulle.

  3. Smula ner bullinkromet i en skål och häll i hälften av grädden. Låt stå.

  4. Riv mandelmassan på rivjärn och häll sedan ner det i skålen. Blanda om. Späd med mer grädde och blanda till en kladdig smet.

  5. Ställ de urgröpta bullarna på en plåt, fyll dem med hjälp av en tesked med smeten och lägg på locken.

  6. Ställ in i ugnen i ca 10 minuter (bullarna är ju färdiga så man får passa så att de inte får för mycket färg). Låt dem svalna något innan de serveras till en god kopp kaffe, eller med varm mjölk och kanel om man hellre vill det.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!