Fasolakia Giaxni – grekiska bönor

Denna klassiska grekiska rätt är god som den är med lite fetaost smulad över eller som tillbehör till kyckling eller fisk.
Ylva Porsklev
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 350 g haricots verts - färska
  • 1 gul lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 2 msk olivolja
  • 2 tomater - gärna plommontomater
  • 2 dl vitt vin - torrt
  • 0,5 tsk kanel - mald
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • citronklyftor

Gör så här

  1. Skala och skiva löken. Skala och hacka vitlöken.

  2. Fräs lök, vitlök och chiliflakes i olja i en gryta ca 5 min under omrörning.

  3. Tärna tomaterna och lägg dem i grytan. Fortsätt fräsa ca 5 min. Tillsätt haricots verts, vin, kanel salt och peppar. Låt puttra under lock ca 1 timme, rör om då och då.

  4. Servera bönorna med citronklyftor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!