Färskpotatissallad med örtolja, parmesan och ätbara blommor

Färskpotatissallad med örtolja, parmesan och ätbara blommor är somriga smaker i en potatissallad. Använd gärna ätbara blommor till garnering, t ex sköljd rödklöver och rölleka. Röllekans blad har en örtig smak, men se det mest som garnering.

Liselotte Forslin
Färskpotatissallad med örtolja, parmesan och ätbara blommor
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 1,5 kg färskpotatis

Örtolja med parmesan

  • 1 kruka persilja
  • 0,5 kruka timjan
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl olivolja
  • 1 dl parmesan - riven
  • 2 tsk flingsalt
  • 2 tsk svartpeppar - nymald

Garnering

  • blommor - ätbara, t ex rödklöver, rölleka, ringblommor

Gör så här

  1. Skrubba eller skrapa potatisen. Koka den mjuk och låt svalna.

  2. Lägg bladpersilja och timjan med stjälkar i en matberedare. Skala och lägg i vitlöksklyftan. Häll i olja och mixa slätt. Blanda i parmesanost och krydda med salt och peppar.

  3. Halvera eventuellt stora potatisar. Blanda potatisen med örtoljan. Lägg salladen i en skål och garnera med ätbara blommor.

Vad tyckte du om receptet?