Färskpotatissallad med örtolja, parmesan och ätbara blommor

Färskpotatissallad med örtolja, parmesan och ätbara blommor är somriga smaker i en potatissallad. Använd gärna ätbara blommor till garnering, t ex sköljd rödklöver och rölleka. Röllekans blad har en örtig smak, men se det mest som garnering.
Liselotte Forslin
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 1,5 kg färskpotatis

Örtolja med parmesan

  • 1 kruka persilja
  • 0,5 kruka timjan
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl olivolja
  • 1 dl parmesan - riven
  • 2 tsk flingsalt
  • 2 tsk svartpeppar - nymald

Garnering

  • blommor - ätbara, t ex rödklöver, rölleka, ringblommor

Gör så här

  1. Skrubba eller skrapa potatisen. Koka den mjuk och låt svalna.

  2. Lägg bladpersilja och timjan med stjälkar i en matberedare. Skala och lägg i vitlöksklyftan. Häll i olja och mixa slätt. Blanda i parmesanost och krydda med salt och peppar.

  3. Halvera eventuellt stora potatisar. Blanda potatisen med örtoljan. Lägg salladen i en skål och garnera med ätbara blommor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!